نحوه برخورد با خرابی لوله‌های آپارتمانها

14/09/1398
۰ نظر

???? ۱) بعضی تصور می‌کنند ایجاد خرابی در لوله‌های هر واحد آپارتمان اعم از لوله آب، فاضلاب، برق، تلفن، گاز و حرارت مرکزی و ….(به استثنای شیرآلات مانند اینها) به دلیل این که لوله‌ها در جدار کف یا دیوار آپارتمان قرار دارند مربوط به همان واحد است و مالک آن واحد مسئول تامین هزینه برای مرمت و تعمیر آنهاست.در حالیکه چنین تصوری اشتباه است.

????طبق بند ب ماده ۴ آیین‌نامه قانون تملک آپارتمان‌ها، آن لوله‌های آب و فاضلاب جزء قسمت‌های مشترک ساختمان محسوب می‌شود و در صورت وقوع حادثه فوق، مسئولیت تعمیر خرابی آن به عهده مدیر ساختمان و هزینه آن از صندوق ساختمان پرداخت خواهد شد.

???? ۲) گاهی در اثر ترکیدن لوله آب و سرایت رطوبت به طبقه زیرین باعث ایجاد خسارت می‌شود که در این مورد باید تشخیص داد آیا این امر مستند به فعل مالک یا متصرف طبقه فوقانی است
مثلا در اثر باز ماندن شیر آب و نشت آب باعث بروز این اتفاق شده است یا اینکه ناشی از پوسیدگی لوله‌هاست.

???? چنانچه سرایت رطوبت ناشی از فعل مالک یا متصرف طبقه بالایی باشد،هر چند لوله‌های آب و فاضلاب جزء مشترکات ساختمان محسوب می شود، آن مالک یا متصرف مسئول جبران خسارت است.

???? در صورتی که بروز حادثه و خسارت بدون اراده مالک یا متصرف طبقه بالایی بوده چون مالک طبقه فوقانی نه سهل‌انگاری نموده و نه قصد وارد کردن خسارت به طبقه تحتانی را داشته است بنابراین مدیر ساختمان مسئول تعمیر لوله آب یا فاضلاب بوده و باید جبران خسارت وارده به طبقه زیرین را از صندوق ساختمان بنماید.

amlakefarzin

املاک فرزین اولین سامانه هوشمند املاک دماوند