تضامن

08/10/1398
۰ نظر
تضامن

تضامن از ریشه ضمانت میباشد. قرارداد تضامنی، یعنی قراردادی که هر کدام از خریداران، انجام تعهدات سایر خریداران را تضمین می‌کنند.

یعنی اگه مثلا خدایی نکرده یکی از خریداران فوت کرد، خریدار یا خریداران دیگه، موظف هستند. مبلغی که متوفی باید پرداخت می‌کرده رو بپردازند.

بعلاوه تضامن موجد یک اثر اصلی است. یعنی تعهد نسبت به کل دین و چند اثر فرعی که در عصر ما بوسیله مفهوم نمایندگی متقابل بدهکاران در میان خودشان توجیه می شود.

مثلا اگر قرار باشه خونه‌ای رو به ۲ نفر بفروشید و ۳ دانگ از خانه رو به اسم هر کدوم از این افراد بکنید، اگر مشکلی برای یکی از خریداران پیش بیاد، خریدار دیگه نمی‌تونه ادعا کنه که من پول ۳ دانگ خودم رو دادم و بخواد که ۳ دانگ از خونه به نامش زده بشه. بنابراین فروشنده میتونه تا زمان تسویه حساب کامل شخص دیگه از انتقال سند خودداری کنه.

روش نوشتن قرارداد تضامنی به این شکل هست. که در متن قرارداد نوشته زیر باید گنجانده بشه: «مسئولیت خریداران این قرارداد در خصوص مفاد این قرارداد به صورت تضامنی می‌باشد»

قرارداد مشارکت تضامنی، قراردادی مهم جهت تعیین مسئولیت شرکا

قرارداد مشارکت تضامنی از جمله قراردادهای مشارکت در نظر گرفته می‌شود که اهمیت آن از حیث موضوع نیست. زیرا این قرارداد را نسبت به هر موضوعی می‌توان منعقد نمود لیکن آنچه در این قرارداد اهمیت دارد مسئولیت مستقل هر یک از شرکا در برابر تعهدات و خسارات و هزینه‌های قرارداد مشارکت است.

تضامن وصف ویژه برخی از تعهدات است که گاه در مقابل تقسیم طلب و گاه در مقابل تقسیم دین مطرح می گردد.

در هر حالت به نفع بستانکاران است. زیرا موجب می شود که یکی از بستانکاران بتواندکل مبلغ طلب را دریافت کند یا کل مبلغ دین از یکی از بدهکاران قابل تحصیل باشد قانون و اراده (معمولا قرارداد) دو منبع تضامن هستند.

amlakefarzin

املاک فرزین اولین سامانه هوشمند املاک دماوند